U 2020. smo godini osnovali vlastitu zakladu Raise the Bar preko koje ćemo stipendirati školovanje gastronomskih talenata. Zaklada je osnovana kao potpora našem cilju Raise the Bar stipendija, a to je nagrađivanje motiviranih i vrhunskih talenata u gastronomiji s ciljem unaprjeđenja ugostiteljskog sektora u Hrvatskoj.

Sredstva u zakladu uplaćuje Coca-Coca HBC Hrvatska koja je projekt i pokrenula te je korištenje sredstava namijenjeno isključivo u svrhu dodjeljivanja gastronomskih stipendija.

Stipendije se dodjeljuju jednom godišnje, a imena dobitnika bit će pravodobno objavljena na službenoj stranici projekta Raise the Bar.

Dobitnici Raise the Bar stipendije

Nikolina-Putica-dobitnica-stipendije-zaklade-Budi-Foodie-i-projekta-Raise-the-Bar
Nikolina Putica
dobitnica Raise the bar stipendije

Nikolina je osvajanje stipendije iskoristila za usavršavanje kulinarskih vještina u školi Le Cordon Bleu.
„Odlazak na akademiju Le Cordon Bleu i kasniji staž u Neolokalu kod Maksuta Askara bila je značajna prilika za moj razvoj jer sam imala priliku učiti od najboljih. Osvajanje Raise the Bar stipendije pokazalo mi je da se trud i rad u životu uvijek isplate. Mladima koji imaju ambiciju i želju za učenjem, poručujem da si prijavom na stipendiju mogu otvoriti nova vrata i dodatno ojačati našu gastronomsku scenu.”

Tibor-Valincic-dobitnik-stipendije-Raise-the-Bar-i-zaklade-Boodie-Foodie
Tibor Valinčić
dobitnik stipendije Raise the Bar

Tibor Valinčić odlučio se za učenje restoranskoga menadžmenta na Akademiji Intrecci Alta Formazione.
„Svima koji ovo čitaju, a ponajviše onima kojima je kuhanje životni poziv poručujem da nastave raditi ono što vole jer je pogotovo sada svaki trenutak sreće bitan, a posao je jedan od važnijih činitelja naše sreće. Stipendija programa Raise the Bar otvaraju mnoga vrata i mogućnosti stoga tko god je u prilici neka se prijavi!”

Marina-Levak-dobitnica-stipendije-Raise-the-Bar-i-zaklade-Budi-Foodie
Marina Levak
dobitnica Raise the Bar stipendije

Marina Levak dobila je stipendiju za slastičarstvo u školi Ecole Nationale superieure de patissierie – Ducasse & Thuries.
„Ništa ne odlazi preko noći i za sve treba biti strpljiv. Oduvijek sam bila sanjar, pa želim i poručiti svim zainteresiranima za program stipendija Raise the Bar – usudite se biti ti koji sanjaju. Iako se na početku mnogo toga čini nemogućim ili neostvarivim, treba vjerovati u sebe i imati strpljenja. Nemojte oklijevati oko prijave, jednostavno to napravite jer sreća prati hrabre.”