Treća generacija vrhunskih barmena, konobara i barista završila Akademiju Raise the Bar

14. svibnja 2021.

Treća generacija polaznika Akademije Raise the Bar uspješno je završila svoju edukaciju! Polaznicima je preostalo samo još odraditi četiri tjedna prakse u jednom od hrvatskih ugostiteljskih objekata, kako bi završetak svoje edukacije mogli okruniti certifikatom koji izdaje Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji s jednom od najrelevantnijih škola za barmene – European Bartender School.

Nastavni program akademije izrađen je upravo s European Bartender School te se sastoji od osam tjedana teorijske nastave i četiri tjedna prakse. Teorijski dio odvija se u upravnoj zgradi Coca-Cole HBC Hrvatska, u moderno opremljenom trening centru, a sastoji se od „čiste“ teorije i praktičnog dijela. Teorija, između ostaloga, obuhvaća iscrpan pregled tržišta i trendova, izobrazbu o povijesti, klasifikaciji i proizvodnji svih kategorija alkoholnih pića, piva, vina i kave, poznavanje recepata 88 klasičnih koktela i mnogo drugog sadržaja, dok u praktičnom dijelu polaznici imaju prigodu kušati sve kategorije jakih alkoholnih pića, pivo, vino i kavu, raditi na izradi vlastitih sastojaka za koktele te demonstrirati i unaprijediti praktično poznavanje recepata klasičnih koktela. Simulacijom uvjeta rada u baru polaznici vježbaju svoju brzinu i snalažljivost. Nakon uspješnog završetka prvog dijela programa, odrađuju praksu kod jednog od hrvatskih ugostitelja – bilo u objektu u kojemu su zaposleni, bilo u jednom od partnerskih objekata Coca-Cole HBC Hrvatska. Polaznici su prolazili kroz nastavu akademije u prilagođenim epidemiološkim uvjetima kako bi osigurali zdravlje i sigurnost i polaznika, ali i njihovih predavača i zaposlenika Coca-Cole HBC Hrvatska.

Za nastavni kurikulum zaslužan je voditelj akademije Raise the Bar, Kruno Rozić, rukovoditelj marketinga jakih alkoholnih pića Coca-Cole HBC za poslovnu jedinicu Adria i barmen s dugogodišnjim iskustvom. Ove su godine polaznici imali prigodu upoznati i slušati i Marka Pećnika, ambasadora jakih alkoholnih pića Coca-Cole HBC, koji je svojim jedinstvenim pristupom dodatno doprinio nastavi akademije. U izvođenju nastave još sudjeluju i Ivan Jug, someljerski prvak Hrvatske i suvlasnik Michelinovog restorana Noel; Andrej Čapka, direktor i vlasnik Zmajske pivovare; Andrea Klemenčić, menadžerica je u hotelijerstvu u odjelima za gastronomiju i restoraterstvo; te Tomislav Košutić, ambasador robne marke Costa Coffee.

Osim kroz akademiju, Coca-Cola HBC Hrvatska pomaže podizanju kvalitete hrvatskoga ugostiteljstva i turizma i kroz druga dva projektna stupa – Raise the Bar stipendije za gastronomske nade i Raise the Bar centre kroz koje surađuje s centrima kompetentnosti u turizmu. U tijeku je i završni odabir ovogodišnjih stipendista, koji će imati priliku svoje kuharsko i slastičarsko znanje brusiti na jednom od najprestižnijih sveučilišta na svijetu poput Le Cordon Bleu.

Prijave za četvrtu generaciju Akademije Raise the Bar krenut će ubrzo. Katarina, polaznica treće generacije akademije koja će svoju praksu odraditi u Noelu, poručuje svima koji odgovaraju uvjetima da se ne dvoume s prijavom jer, osim što će biti u pozitivnom i motivirajućem okruženju, dobit će jedinstvenu priliku za edukaciju i upoznavanje novih ljudi.

Više informacija o projektu moguće je doznati na mrežnoj stranici projekta te na projektnom Facebooku, Instagramu i LinkedInu.