Raise the Bar stipendije Q&A

1. Tko se može prijaviti za stipendije?
Stipendije Raise the Bar namijenjene su kuharima i slastičarima s navršenih 18 godina te minimalno jednogodišnjim, a maksimalno petogodišnjim radnim iskustvom u ugostiteljstvu.
2. Koji su formalni kriteriji prijave?

Program je namijenjen osobama koje:
– imaju navršenih minimalno 18 godina,
– imaju minimalno jednogodišnje, a maksimalno petogodišnje radno iskustvo u ugostiteljstvu;
– imaju afinitete prema kulinarstvu i slastičarstvu
– su izrazito motivirane
– su spremne i u mogućnosti preseliti se za vrijeme trajanja edukacije
– imaju djelatni status u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini ili Sloveniji i planiraju naučeno znanje iskoristiti u nekoj od navedenih država
3. Gdje se kandidati mogu prijaviti?
Za sudjelovanje u procesu odabira stipendista kandidati se mogu prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca.
4. Kakav je postupak odabira stipendista?
Postupak odabira stipendista počinje nakon završetka prijava za Raise the Bar stipendije pregledom pristupnih obrazaca, motivacijskoga pisma i preporuka kandidata. U odabiru stipendista ili stipendiste sudjelovat će stručni žiri koji se sastoji od renomiranih hrvatskih kuhara, predstavnika Odjela za ljudske potencija Coca-Cole HBC Hrvatska te članova projektnog tima Raise the Bar. Temeljem ocjena i prolaska postavljenih kriterija na testiranju tehničkog znanja, psihološkom testiranju i intervjuu odabrat će se dobitnik ili dobitnica stipendije na jednom od najprestižnijih svjetskih učilišta
5. Tko su članovi stručnoga žirija koji sudjeluje u odabiru?
Članovi stručnog žirija renomirani su hrvatski kuhari i stručnjaci s relevantnim dugogodišnjim iskustvom. U odabir smo uključili predstavnika Odjela za ljudske potencija Coca-Cole HBC Hrvatska te članove projektnog tima Raise the Bar.
6. Na koja učilišta mogu otići dobitnici stipendije, kako se odabire učilište?
Učilišta na koja šaljemo stipendiste pripadaju najrelevantnijima i najprestižnijima u svojemu području. Prilikom odabira učilišta, vodimo se između ostaloga i osobnim preferencijama stipendista te kurikulumom koje to učilište nudi. Osobni pristup svakomu kandidatu omogućuje dodjelu stipendije koja najbolje odgovara profilu i potrebama kandidata.
7. Što sve pokrivaju troškovi Raise the Bar stipendije?
Raise the Bar stipendije pokrivaju školovanje na jednom od prestižnih svjetskih učilišta iz područja kulinarstva I, slastičarstva. Cilj nam je kroz projekt omogućiti školovanje vrhunskim kandidatima te nastojimo pokriti sve troškove na putu do tog cilja kako bi naši stipendisti imali jednaku priliku. Ovisno o njihovoj visini, troškovi školovanja i smještaja za stipendiste bit će pokriveni djelomično ili u cijelosti. Maksimalni iznos koji Raise the Bar Fondacija pokriva za cijenu školovanja je 10 000 EUR, a za smještaj 3000 EUR.
8. Što je Zaklada Raise the Bar?
Zaklada Raise the Bar vlastita je zaklada projekta Raise the Bar Coca-Cole HBC Hrvatska putem koje se stipendira školovanje gastronomskih talenata na najprestižnijim svjetskim učilištima.
9. Mogu li se ponovno prijaviti iako nisam dobio stipendiju prilikom prošlih prijava?
Za dodjelu stipendija mogu se prijaviti svi zainteresirani kandidati koji odgovaraju uvjetima prijave, bez obzira na broj prethodnih prijava. Za stipendije se mogu prijaviti isključivo kandidati koji nisu već bili dobitnici Raise the Bar stipendije.