Raise the Bar Scholarship

Stipendiramo usavršavanje darovitih osoba u gastronomiji na najboljim svjetskim učilištima. Stipendija je namijenjena kuharima, slastičarima te osoblju za posluživanje u restoranima.

Dobitnici će stipendije dobiti prigodu osnažiti svoja znanja i vještine u ključnim područjima za daljnji razvoj hrvatske turističke i gastronomske ponude među kojima su kulinarske tehnike, upravljanje i inovacije restorana te slastičarstvu.

Osobni pristup svakomu kandidatu omogućuje dodjelu stipendije koja najbolje odgovara profilu i potrebama kandidata.

– Dobitnici Raise the Bar i Budi Foodie stipendije 2019.

Raise the Bar stipendije 2020.

Prijave za dodjelu Raise the Bar stipendije za 2020. godinu su otvorene i traju do kraja siječnja 2021. godine. Prijave su namijenjene kuharima, slastičarima i osoblju za posluživanje u restoranima s navršenih 18 godina i najmanje jednogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu
Sve što je potrebno napraviti je ispuniti prijavnicu na poveznici.

Dobitnika ili dobitnicu stipendije odabrat ćemo u prvom kvartalu 2021. godine
U odabiru stipendista ili stipendiste sudjelovat će stručni žiri koji se sastoji od renomiranih hrvatskih kuhara – Hrvoja Zirojevića, Marka Gajskog, Igora Gudca i Brune Vokala, voditelja i suvlasnika restorana Noel – Ivana Juga, predstavnika Odjela za ljudske potencija Coca-Cole HBC Hrvatska te članova projektnog tima Raise the Bar. Temeljem ocjena i prolaska postavljenih kriterija na testiranju tehničkog znanja, psihološkom testiranju i intervjuu odabrat će se ovogodišnji dobitnik ili dobitnica stipendije na jednom od najprestižnijih svjetskih učilišta

Raise the Bar stipendije 2019.

Na područnome kongresu gastronomije i ugostiteljstva Chefs’s Stage 2019. u Šibeniku, u suradnji sa zakladom Budi Foodie, dodijeljene su prve tri stipendije za mlade talente u gastronomiji i ugostiteljstvu namijenjene usavršavanju na ponajboljim svjetskim programima.

Nikolina Putica dobila je stipendiju za usavršavanje kulinarskih vještina u školi Le Cordon Bleu, Tibor Valinčić dobio je stipendiju za učenje restoranskoga menadžmenta na Akademiji Intrecci Alta Formazione, a Marina Levak dobila je stipendiju za slastičarstvo u školi Ecole Nationale superieure de patissierie – Ducasse & Thuries.

Dobitnici Raise the Bar stipendije

Nikolina-Putica-dobitnica-stipendije-zaklade-Budi-Foodie-i-projekta-Raise-the-Bar
Nikolina Putica
dobitnica Raise the bar stipendije

Nikolina je osvajanje stipendije iskoristila za usavršavanje kulinarskih vještina u školi Le Cordon Bleu.
„Odlazak na akademiju Le Cordon Bleu i kasniji staž u Neolokalu kod Maksuta Askara bila je značajna prilika za moj razvoj jer sam imala priliku učiti od najboljih. Osvajanje Raise the Bar stipendije pokazalo mi je da se trud i rad u životu uvijek isplate. Mladima koji imaju ambiciju i želju za učenjem, poručujem da si prijavom na stipendiju mogu otvoriti nova vrata i dodatno ojačati našu gastronomsku scenu.”

Tibor-Valincic-dobitnik-stipendije-Raise-the-Bar-i-zaklade-Boodie-Foodie
Tibor Valinčić
dobitnik stipendije Raise the Bar

Tibor Valinčić odlučio se za učenje restoranskoga menadžmenta na Akademiji Intrecci Alta Formazione.
„Svima koji ovo čitaju, a ponajviše onima kojima je kuhanje životni poziv poručujem da nastave raditi ono što vole jer je pogotovo sada svaki trenutak sreće bitan, a posao je jedan od važnijih činitelja naše sreće. Stipendija programa Raise the Bar otvaraju mnoga vrata i mogućnosti stoga tko god je u prilici neka se prijavi!”

Marina-Levak-dobitnica-stipendije-Raise-the-Bar-i-zaklade-Budi-Foodie
Marina Levak
dobitnica Raise the Bar stipendije

Marina Levak dobila je stipendiju za slastičarstvo u školi Ecole Nationale superieure de patissierie – Ducasse & Thuries.
„Ništa ne odlazi preko noći i za sve treba biti strpljiv. Oduvijek sam bila sanjar, pa želim i poručiti svim zainteresiranima za program stipendija Raise the Bar – usudite se biti ti koji sanjaju. Iako se na početku mnogo toga čini nemogućim ili neostvarivim, treba vjerovati u sebe i imati strpljenja. Nemojte oklijevati oko prijave, jednostavno to napravite jer sreća prati hrabre.”

Logotip Raise the Bar Hospitality Excellence Scholarship