Raise the Bar Scholarship

Stipendiramo usavršavanje darovitih osoba u gastronomiji na najboljim svjetskim učilištima. Stipendija je namijenjena kuharima, slastičarima te osoblju za posluživanje u restoranima.

Dobitnici će stipendije dobiti prigodu osnažiti svoja znanja i vještine u ključnim područjima za daljnji razvoj hrvatske turističke i gastronomske ponude među kojima su kulinarske tehnike, upravljanje i inovacije restorana te slastičarstvu.

Osobni pristup svakomu kandidatu omogućuje dodjelu stipendije koja najbolje odgovara profilu i potrebama kandidata.

– Dobitnici Raise the Bar i Budi Foodie stipendije 2019.

Zaklada Raise the Bar

U 2020. smo godini osnovali vlastitu zakladu Raise the Bar preko koje ćemo stipendirati gastronomske talente. Zaklada je osnovana kao potpora našem cilju Raise the Bar stipendije, a to je nagrađivanje motiviranih i vrhunskih talenata u gastronomiji s ciljem unaprjeđenja ugostiteljskog sektora u Hrvatskoj.

Raise the Bar stipendije 2020.

Prijave za dodjelu Raise the Bar stipendije za 2020. godinu su otvorene i traju do kraja siječnja 2021. godine. Prijave su namijenjene kuharima, slastičarima i osoblju za posluživanje u restoranima s navršenih 18 godina i najmanje jednogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu
Sve što je potrebno napraviti je ispuniti prijavnicu na poveznici.

Dobitnika ili dobitnicu stipendije odabrat ćemo u prvom kvartalu 2021. godine
U odabiru stipendista ili stipendiste sudjelovat će stručni žiri koji se sastoji od renomiranih hrvatskih kuhara – Hrvoja Zirojevića, Marka Gajskog i Igora Gudca, predstavnika Odjela za ljudske potencija Coca-Cole HBC Hrvatska te članova projektnog tima Raise the Bar. Temeljem ocjena i prolaska postavljenih kriterija na testiranju tehničkog znanja, psihološkom testiranju i intervjuu odabrat će se ovogodišnji dobitnik ili dobitnica stipendije na jednom od najprestižnijih svjetskih učilišta

Raise the Bar stipendije 2019.

Na područnome kongresu gastronomije i ugostiteljstva Chefs’s Stage 2019. u Šibeniku, u suradnji sa zakladom Budi Foodie, dodijeljene su prve tri stipendije za mlade talente u gastronomiji i ugostiteljstvu namijenjene usavršavanju na ponajboljim svjetskim programima.

Nikolina Putica dobila je stipendiju za usavršavanje kulinarskih vještina u školi Le Cordon Bleu, Tibor Valinčić dobio je stipendiju za učenje restoranskoga menadžmenta na Akademiji Intrecci Alta Formazione, a Marina Levak dobila je stipendiju za slastičarstvo u školi Ecole Nationale superieure de patissierie – Ducasse & Thuries.

Logotip Raise the Bar Hospitality Excellence Scholarship