Akademija Raise the Bar namijenjena je konobarima, barmenima i baristima sa barem jednom godinom iskustva u ugostiteljstvu i turizmu, koji imaju prigodu pohađati besplatnu izvanškolsku nastavu u suvremenome Coca-Colinu obrazovnome centru.
Teorijski se dio nastave održava u obrazovnome centru u upravnoj zgradi Coca-Cole HBC Hrvatska u Zagrebu, a praktični dio u restoranima i barovima širom Hrvatske. Centar je opremljen suvremenom opremom te potrebnim pomagalima i sastojcima za izvođenje nastave i rad u simuliranim stvarnim uvjetima.
Obrazovni program izvodi se prema nastavnome planu i programu (kurikulu) koji su izrađeni u suradnji s jednom od vodećih svjetskih škola za barmene European Bartender School. Polaznici koji uspješno završe program dobit će potvrdu koju izdaje Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji sa školom za barmene European Bartender School.
Predavači

Karijeru je započeo kao barist u kafiću 42 Coffee Co., no ubrzo znanja i vještine bariste i barmena nastavlja brusiti u Dežman baru. Kao savjetnik za barove radio je u hotelu Jaegerhorn u Zagrebu te u dubrovačkome hotelu One Suite. Nakon povratka u Zagreb radi kao glavni barmen Aperitivo Bara. Velika ljubav prema koktelima i dugogodišnji rad u ugostiteljstvu potaknuli su Krunu na pokretanje natjecanja Croatian Modern Classic koje povezuje devetnaest barova u Hrvatskoj i više od trideset najboljih barmena u državi. Nastavlja raditi na projektima koji populariziraju koktel-scenu te osniva Wunder Bar, agenciju za savjetovanje barova posvećenu povećanju broja izvrsnih barmena i barova u Hrvatskoj. Kruno se školuje na Ekonomskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Jedan je od začetnika zanatskoga pivarstva u Hrvatskoj te osnivač i glavni administrator mrežnoga portala pivarstvo.info pokrenutoga 2007. Organizator je brojnih domaćih i međunarodnih natjecanja zanatskih pivovara i redoviti sudac na međunarodnim natjecanjima. Prije ulaska u poduzetničke vode radio je sedam godina kao programer u tvrtki Interactive d.o.o., a tri je godine stjecao iskustvo u proizvodnji kompozita i izradi posebnih dijelova za trkaće automobile i zrakoplove. Andrej se školovao na Fakultetu kemijskoga inženjerstva i tehnologije te Prehrambeno-biotehnološkome fakultetu u Zagrebu. Dugogodišnje iskustvo u kućnome pivarstvu potaknulo je Andreja da pokrene Zmajsku pivovaru, prvu hrvatsku zanatsku pivovaru, sa željom da se krajnjim korisnicima ponude inovativna i drukčija piva te postave nova mjerila na tržištu. Potvrda da su Andrej Čapka i njegov tim na pravome putu došla je već u prvoj godini poslovanja – Zmajska pivovara 2015. svrstana je među deset najboljih novootvorenih pivovara na svijetu.

Diplomu je stekla na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment. Dodatno se obrazovala za voditeljicu robne marke na poslovnome učilištu Filaks u Zagrebu, a znanje je nadogradila svjetski priznatom potvrdom someljerskoga tečaja WSET (Wine and spirit education trust) druge razine. Više od osamnaest godina radnoga iskustva u vođenju ugostiteljskih objekta posvetila je restoranima, bistroima i barovima, oblikovanju njihova imidža, izobrazbi zaposlenika te stvaranju ponude pića i barske hrane. Posebno se može istaknuti osmišljavanje i uvođenje robne marke Dežman bar i Dežman Mini Bar u Zagrebu te stvaranje robne marke Lokal Bar In One, bara unutar hotela One Suite. Ujedno je radila na cjelokupnome projektu Hotel One Suite koji je u Kijevu 2017. dobio Međunarodnu nagradu za gostoljubivost kao najbolji novootvoreni hotel u Europi te godine. Godinu dana bila je i kolumnistica za gastronomiju portala Buro 24/7.

Someljerski hrvatski prvak, prvi hrvatski certificirani sommelier za sake pri Someljerskome savezu za sake (SSA) te voditelj i suvlasnik restorana Noel, prvoga zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom. Ivan se školovao u ugostiteljskoj školi, kuharski smjer. Nakon trogodišnjega rada u struci prekvalificirao se za konobara. Godine 2011. postao je jedan od prvih sommeliera s diplomom Hrvatskoga sommelier kluba koji radi po standardima Međunarodnoga saveza sommeliera (ASI). Dobitnik je mnogih priznanja i potvrda među kojima se ističe međunarodna diploma po ASI-jevim standardima koju danas ima manje od desetero ljudi u Hrvatskoj. Neprestanim rastom i razvojem znanja Ivan se nametnuo kao jedan od ključnih ljudi u hrvatskim restoranima.

Karijeru je započeo kao konobar za vrijeme studija kad se djelovanjem “više sile” našao za espresso aparatom. Nakon kraćeg premišljanja o karijeri u ugostiteljstvu, odlučuje se na edukaciju u Cogito Coffee gdje mu se mijenja pogled prema kavu i otvaraju mu se vrata prema novom svijetu.
Radio je kao glavni barista u “Garden Baru” u Zaprešiću gdje je dodatno jačao svoja znanja i vještine. Zahvaljujući dobrim mentorima njegovo se znanje širilo što je kao rezultat imalo i brojne nagrade na natjecanjima te na kraju i SCA diplomama. Proveo je određeno vrijeme i volontirajući te pomažući mentoru Karlu Puriću (Four Wheel Coffee Roasters) u njegovoj prižionici kako bi dodatno proširio svoja znanja i u potpunosti ušao u svijet kave.
Polaznici će biti upoznati s radnim mjestima i odgovornošću u raspodjeli rada u ugostiteljskome objektu te potkovani cjelovitim praktičnim znanjima i osnovama menadžmenta u ugostiteljstvu.
III. ciklus izobrazbe
Trajanje teorijskoga dijela nastave: 15. veljače 2021. – 9. travnja 2021.
IV. ciklus izobrazbe
Trajanje teorijskoga dijela nastave: 18. listopada 2021. – 10. prosinca 2021.
Trajanje prijava za treći ciklus izobrazbe: do 26. siječnja 2021.
Osobe moraju poznavati hrvatski jezik u govoru i pismu te imati djelatni status u Republici Hrvatskoj. Program se izvodi na hrvatskome jeziku.
– Prvi naraštaj akademije Raise the Bar 2019.
– Drugi naraštaj akademije Raise the Bar 2020.
