KOJE SE TEME OBRAĐUJU U OKVIRU PROGRAMA?

19. studenoga 2019.

U okviru programa obrađuju se teme koje odgovaraju potrebama poslodavaca iz ugostiteljskoga sektora, a pritom prate najnovije svjetske trendove.

Obrazovni program obuhvaća sljedeće teme:

  • uloga i odgovornost konobara, odnosno barmena
  • barski menadžment (postupci, vođenje tima/zaposlenici/zapošljavanje/odnosi, doživljaji i zadovoljstvo gosta, trendovi/inovacije, zauzetost/raspodjela/multitasking, standardizacija, planiranje/ciljevi, nadzor nad dobiti, nadzor)
  • pravila ponašanja i usluživanja gosta u barovima i restoranima
  • pravilna uporaba barske opreme, leda, voća i čaša
  • poznavanje pojmova fermentacije i destilacije
  • povijest, klasifikacija, proizvodnja i kušanje kategorije jakih alkoholnih pića (votka, džin, akvavit, genever, rum, cachaça, viski, tekila, meskal, konjak, armanjak, calvadospisco, grapa)
  • povijest, klasifikacija, proizvodnja i kušanje kategorija likera, piva, vina, kave i kavnih napitaka
  • povijest, klasifikacija, proizvodnja i kušanje kategorija miješanih pića (tonici, đumbirovo pivo/Ginger ale, soda)
  • izrada vlastitih sirupa, likera i shruba
  • pravilna uporaba svih barskih tehnika
  • poznavanje recepata 88 klasičnih koktela ili modernih klasika.