Youth FAQ

1. Kome je program namijenjen?
Raise the Bar Youth namijenjen je učenicima završnih razreda turističkih gimnazija te srednjih škola u Republici Hrvatskoj sa smjerovima: kuhar, slastičar, konobar, hotelijersko-turistički tehničar, turističko-hotelijerski komercijalist, pomoćni konobar, pomoćni kuhar i slastičar. Program se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i srednjim školama, počevši sa školskom godinom 2022./2023.
2. Kako se prijaviti za sudjelovanje?
Program Raise the Bar Youth se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i srednjim školama, počevši sa školskom godinom 2022./2023. Škole zainteresirane za sudjelovanje u programu mogu se javiti na [email protected]
3. Koliko traje program?
Prva sezona programa Raise the bar Youth počinje u rujnu 2022. te se provodi tijekom školske godine 2022./2023. Program se sastoji od pet online modula kojima učenici pristupaju putem platforme Leap Academy Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije (HUKI). Svaki modul traje 45 minuta te obuhvaća teorijski dio pod vodstvom stručnjaka te iskustva iz prakse pod vodstvom predstavnika struke.
4. Koje se teme obrađuju u sklopu programa?
Program je usmjeren na razvoj i usvajanje mekih i poslovnih vještina koje su u manjoj mjeri zastupljene u formalnom obrazovanju. To obuhvaća teme komunikacije, poslovnog planiranja, samozapošljavanja, timskog rada te financijske pismenosti.
5. Kako se program provodi?
Pet video modula ukupnog trajanja 3sata i 45 minuta učenici pohađaju samostalno ili pod vodstvom profesora putem online platforme LEAP, Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije (HUKI). Nakon svakog modula, polaznici rješavaju test provjere usvojenog znanja.